Bitcoin Fiyatı Düşerken Michael Saylor’dan Esprili Tepki

Bitcoin fiyatı bir ayın en düşük seviyesine geriledi. MicroStrategy’nin kurucu ortağı ve başkanı Michael Saylor, bu duruma esprili bir meme ile tepki gösterdi. Saylor, Bitcoin’in uzun vadeli potansiyeline odaklanmaya devam ediyor.

Bitcoin, piyasa değeri açısından en büyük kripto para birimi, bu yılın rekor kırıcı yükselişinin yeni bir piyasa tetikleyicisi olmadan yorulma belirtileri göstermesiyle birlikte bir aylık en düşük seviyeye ulaştı. Bu düşüşün ortasında, MicroStrategy’nin kurucu ortağı ve başkanı Michael Saylor, bilinen Bitcoin savunucusu, imza attığı iyimserlik ve mizah karışımı bir tepki ile karşılık verdi.

Bitcoin Fiyatı Bir Ayın En Düşük Seviyesine Geriledi

Cuma günü işlem seansı sırasında, Bitcoin fiyatı 63.300 dolara kadar düştü. Bu, 15 Mayıs’tan bu yana görülen en düşük seviye. Düşüş, Bitcoin borsa yatırım fonlarından (ETF) çıkışlar ve ABD’de faiz indirimi beklentilerinin azalması ile eş zamanlı gerçekleşti.

21 Haziran’da, Bitcoin spot ETF’leri toplamda 106 milyon dolarlık net çıkış yaşadı. Spotonchain verilerine göre, net giriş işlem haftası boyunca negatif oldu ve toplam çıkış 545 milyon dolar oldu. Bu çıkışlar, kurumsal yatırımcılar arasında ilginin soğumasına işaret edebilir ve Bitcoin fiyatı üzerinde olumsuz baskı yaratabilir. Yazının yazıldığı sırada, Bitcoin pek hareket etmiyordu, son 24 saatte %0,48 artışla 64.229 dolara yükseldi.

Michael Saylor’dan Cookie Monster Meme’i

Bu arka planda, Saylor, X (eski adıyla Twitter) üzerinden hafif kalpli bir meme paylaştı. Görselde, sevilen Susam Sokağı karakteri Cookie Monster, Bitcoin’leri yutarken görülüyor, yanında da “Yeni logo?” yazısı eşlik ediyor. Bu tweet, Saylor’ın piyasa oynaklığına karşı tipik yaklaşımını gösteriyor: iyimser ve Bitcoin’in uzun vadeli potansiyeline odaklanmış.

Saylor, kurumsal dünyada Bitcoin’in en sesli destekçilerinden biri oldu. MicroStrategy’nin liderliğinde, Bitcoin’e ağır şekilde yatırım yaptı ve bunu enflasyon ve para değer kaybına karşı bir koruma aracı olarak gördü.

MicroStrategy Bitcoin’e Olan İnancını Sürdürüyor

MicroStrategy, iş zekası, mobil yazılım ve bulut tabanlı hizmetler sunan bir şirkettir. Şirket, Bitcoin’i stratejik bir varlık olarak görüp büyük miktarlarda yatırım yapmıştır. Şirketin elinde yaklaşık 92.079 Bitcoin bulunuyor ve bunların değeri 5,9 milyar doları aşıyor.

Bitcoin’in son fiyat düşüşü, yatırımcılar arasında endişe yaratmış olabilir. Duruma mizah katmakla, Saylor’ın tweet’i, kripto topluluğuna kısa vadeli dalgalanmalardan ziyade büyük resme odaklanmalarını hatırlatıyor.

İLGİLİ HABERLER