Bitcoin X’te Nadir Görülen Bir FUD Seviyesiyle Karşı Karşıya

Bitcoin, X sosyal medya platformunda korku, belirsizlik ve şüphe (FUD) anlamına gelen bir gösterge olan Ağırlıklı Duygu Endeksi’nde negatif seviyede seyrediyor.

Bitcoin, kripto para istihbarat platformu Santiment’in verilerine göre, X sosyal medya platformunda nadir görülen bir FUD seviyesiyle karşı karşıya. FUD, korku, belirsizlik ve şüphe anlamına geliyor.

Santiment, 20 Haziran’da X’te yaptığı paylaşımda, “Bu uzatılmış FUD seviyesi nadirdir, çünkü yatırımcılar pes etmeye devam ediyor” dedi.

“Kalabalık, Bitcoin fiyatı 65.000 dolar ile 66.000 dolar arasında değişirken, Bitcoin’e karşı korkulu veya ilgisiz” diye ekledi.

Bitcoin Fiyatı Haftalık %3,57 Düştü

Bitcoin fiyatı, CoinMarketCap verilerine göre, son bir haftada 67.294 dolar ile 64.180 dolar arasında dalgalanıyor. Bitcoin’in haftalık performansı %3,57 düşüş gösteriyor.

Santiment, Bitcoin’in X’teki bahsini ve olumlu ile olumsuz yorumların oranını ölçen bir gösterge olan Ağırlıklı Duygu Endeksi’nin 23 Mayıs’tan beri negatif kaldığına dikkat çekti.

Yayın saati itibarıyla, endeks -0,738 seviyesinde bulunuyor. Bu da Bitcoin’in X’te çoğunlukla olumsuz yorumlar aldığı anlamına geliyor.

Bitcoin için Olumlu Gelişmeler Duygu Endeksi’ni Artırıyor

Ancak, Bitcoin için olumlu gelişmeler, Ağırlıklı Duygu Endeksi’ni pozitif seviyelere çıkarıyor. Örneğin, 10 Ocak’ta 11 spot Bitcoin borsa yatırım fonunun onaylanması ve 20 Nisan’da Bitcoin yarılanması, endeksin sırasıyla 4,49 ve 2,35 seviyelerine yükselmesine neden oldu.

Bitcoin, 10 Ocak’ta Ağırlıklı Duygu Endeksi’nde 4,49 puanlık bir zirve yaptı. Kaynak: Santiment

Sosyal Medyada Bitcoin’e Yönelik Olumsuz Yorumlar Artıyor

Sosyal medyada Bitcoin’e yönelik olumsuz yorumlar, kripto topluluğunun her kesiminden geliyor. Özellikle takipçisi yüksek olan yatırımcılar ve analistler, Bitcoin’in sıkıcı olduğunu ve hareketsiz kaldığını söylüyor.

“Bitcoin, yarılanmadan beri yaklaşık 150 gün süren bir yan yana sürüntü içinde 60 gün geçirdi” diyen Glassnode baş analisti James Check, nam-ı diğer “Checkmatey”, 19 Haziran’da X’te yazdı.

“Uzun aylar süren yan yana fiyat hareketi - boğa piyasasının en sıkıcı evresi” diyen takma adlı kripto yatırımcısı Jelle de ekledi.

“Bitcoin şu anda oldukça sıkıcı” diyen takma adlı kripto yatırımcısı Trader Cobb da aynı fikirde.

Uzun Süren Konsolidasyon Büyük Bir Yükseliş Rallisi Hazırlıyor Olabilir

Bazı analistler ise, uzun süren konsolidasyonun Bitcoin için büyük bir yükseliş rallisi hazırladığını düşünüyor.

13 Haziran’da Cointelegraph’ın haberine göre, Bitcoin, o zaman için 92 gün olan en uzun konsolidasyon dönemini yaşıyordu. Analistler, uzun süren durgunluğun, varlığı “muazzam bir yükseliş rallisi” için hazırladığını söylüyordu.

“Genel olarak, konsolidasyon ne kadar uzun olursa, sonrasındaki genişleme de o kadar büyük olur” diyen takma adlı kripto yatırımcısı Daan Crypto Trades yazdı.

Korku ve Açgözlülük Endeksi Hala Açgözlü

Öte yandan, başka bir kripto piyasa duygu göstergesi olan Korku ve Açgözlülük Endeksi, yayın saati itibarıyla 63 puanlık bir Açgözlü okuma gösteriyor. Endeks, son yedi günde 11 puan düştü.

Bu gösterge, sosyal medya duygusunu da dikkate alsa da, diğer faktörleri de analiz ediyor. Bunlar arasında volatilite, piyasa ivmesi ve hacmi, piyasa hakimiyeti ve mevcut trendler bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER