Fed Faiz İndirimi Sinyali Verdi, Bitcoin Fiyatı CPI Verisiyle Yükselişe Geçecek Mi?

Fed’in faiz indirimine başlayacağına dair sinyaller, piyasalarda ve Bitcoin fiyatında büyük bir hareketlilik yarattı. Bugün açıklanacak olan CPI verisi, Bitcoin’in yükseliş trendini sürdürüp sürdüremeyeceğini belirleyecek. Kurumsal yatırımcılar da Bitcoin’e olan ilgilerini artırdılar. Bitcoin yatırımcıları, önümüzdeki günlerde fiyat hareketlerine dikkat etmeli.

ABD Merkez Bankası (Fed) Yönetim Kurulu Üyesi Lisa Cook, ABD’de enflasyonun ve işsizliğin düşüş eğiliminde olduğunu belirterek, Fed’in yakında faiz indirimine başlayacağına işaret etti. Cook’un bu açıklaması, hisse senedi piyasalarında ve Bitcoin fiyatında büyük bir ralli tetikleyebilir.

Fed Yöneticisi Cook Yumuşak İniş Bekliyor

2024 Avustralya Ekonomistler Konferansı’nda konuşan Fed Yönetim Kurulu Üyesi Lisa Cook, pandemiye karşı para politikası tepkisi, son yıllarda enflasyonun yükselişi ve düşüşü ve mevcut ortak para politikası zorlukları hakkında konuştu. Cook, Fed’in faiz indirimine başlaması için mevcut verilerin yeterli olduğunu, diğer merkez bankalarıyla aynı yönde hareket ettiğini belirtti.

“Benim temel tahminim (ve birçok dış gözlemcinin de) enflasyonun zamanla hedefe doğru ilerleyeceği, işsizlik oranının çok fazla yükselmeden düşeceği yönünde.” 

Fed Başkanı Jerome Powell da bir ifadesinde, FOMC’nin son dönemde soğuyan TÜFE, KİT ve ÜFE enflasyon verileri nedeniyle iş gücü piyasasına daha fazla odaklandığını söyledi. Traderlar ve Wall Street bankaları Eylül ayında 25 baz puanlık bir faiz indirimi fiyatlıyor. Ayrıca, CME FedWatch, Eylül 18’de 25 baz puanlık bir faiz indirimi olasılığının bir ay önceki %46’dan %70’e yükseldiğini gösteriyor. Veriler bu yıl iki faiz indirimi olacağını işaret ediyor. Piyasa, ABD Çalışma İstatistikleri Bürosu’nun yıllık TÜFE enflasyon oranının %3,1’e düşeceğini açıklamasını bekliyor

Bitcoin Fiyatı CPI Verisiyle Yükselişe Geçecek Mi?

Bitcoin dip seviyelerde seyrediyor ve piyasa katılımcıları alıma başladı, bunu birçok faktör gösteriyor. Traderlar, olumlu bir CPI açıklaması durumunda BTC fiyatının 60.000 doların üzerine çıkmasını bekliyor. CoinShares, dünyanın dört bir yanındaki kurumsal yatırımcıların Bitcoin almaya başladığını bildirdi ve finansal uzman Robert Kiyosaki, geleneksel yatırımcıların da BTC ve altın almaya başladığını söyleyerek insanlara daha fazla BTC ve altın almalarını tavsiye etti

ABD’de spot Bitcoin ETF’leri bu hafta da girişleri sürdürdü, son dört günde net 800 milyon dolarlık giriş oldu. CoinGape de birçok geleneksel yatırım firmasının BlackRock Bitcoin ETF ve GBTC gibi ETF’lere para akıttığını bildirdi. BTC boğası güçlü kalmaya devam ediyor, Alman hükümetinin BTC fiyatı üzerindeki etkisi azalıyor. Alman hükümeti (Saksonya) büyük miktarda Bitcoin satışı yaptı, bu da yatırımcılara dip alım fırsatı verdi

10x Research, BTC fiyatının dip yaptığını ve bugün CPI verisine göre fiyatlarda artış beklediğini, tarihsel BTC fiyat hareketine dayanarak tahmin ediyor. “Faiz indirimi rallisinin Bitcoin’i 60.000 dolar civarına taşıyacağını öngördük. Dün, Bitcoin CPI öncesinde kısa kapanış nedeniyle 59.350 dolara yükseldi, ralli beklentimizi karşıladı.”

Fed Yönetim Kurulu Üyesi Lisa Cook’un faiz indirimi sinyali vermesi, piyasalarda ve Bitcoin fiyatında olumlu bir etki yaratabilir. Bugün açıklanacak olan CPI verisi, Bitcoin’in yükseliş trendine girmesine yardımcı olabilir. Kurumsal yatırımcıların Bitcoin’e olan ilgisi de artmaya devam ediyor. Bitcoin yatırımcıları, önümüzdeki günlerde fiyat hareketlerini yakından takip etmeli.

İLGİLİ HABERLER