ABD Ekonomisi Kripto Yatırımlarını Artırdı

ABD ekonomisindeki zayıflık, yatırımcıların kripto paralara yönelmesine neden oldu. Kripto para ile ilgili yatırım ürünleri, geçen hafta 2 milyar dolarlık net giriş gördü. Bu, Mayıs ayında kaydedilen toplam girişe eşit bir rakam.

Kripto para piyasası, ABD ekonomisindeki belirsizlikten yararlanarak yükselişe geçti. Kripto para ile ilgili yatırım ürünleri, geçen hafta 2 milyar dolarlık net giriş gördü. Bu, Mayıs ayında kaydedilen toplam girişe eşit bir rakam. Ayrıca, bu ürünlere beş hafta üst üste olumlu giriş oldu. Bu, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Ocak ayında spot Bitcoin borsa yatırım fonlarını (ETF) onaylamasından bu yana ikinci en uzun giriş serisi.

Kripto Para Yatırım Ürünleri Talep Görüyor

CoinShares’in son haftalık raporuna göre, kripto para ile ilgili yatırım ürünleri, ABD makroekonomik durumunun etkisiyle geçen hafta talep gördü. CoinShares’in araştırma başkanı James Butterfill, girişlerin BlackRock, Fidelity, Proshares, Bitwise ve Purpose gibi sağlayıcılar arasında yaygın olduğunu belirtti. Butterfill, girişlerin "beklentilerin altında kalan ABD makro verileri"ne bağlı olduğunu söyledi. Butterfill, şöyle devam etti:

“Olumlu fiyat hareketi, toplam yönetim altındaki varlıkların (AuM) bu yıl Mart ayından bu yana ilk kez 100 milyar doların üzerine çıkmasını sağladı.”

Bu arada, bu yatırım ürünlerinin işlem hacmi, haftalarca düşük seyrettikten sonra artış gösterdi. Geçen hafta, işlem hacmi yüzde 55 artarak 12.8 milyar dolara yükseldi. Bu, bir önceki hafta kaydedilen 8 milyar doları önemli ölçüde aştı.

Bitcoin ve Ethereum Girişleri Sürüklüyor

Bitcoin (BTC), yatırımcılar için önemli bir ilgi odağı olmaya devam ediyor. BTC, 1.9 milyar dolarlık giriş kaydetti. Öte yandan, kısa BTC ürünleri üçüncü hafta üst üste çıkış yaşadı ve toplam 5.3 milyon dolarlık çıkış oldu.

Ethereum (ETH) ise önemli bir canlanma gördü. ETH, Mart ayından bu yana en iyi haftasını yaşayarak 69 milyon dolarlık giriş aldı. Bu, ETH’nin yılbaşından bu yana girişlerini 81 milyon dolara yükseltti. Bu, SEC’nin birkaç spot Ethereum ETF 19b-4 başvurusunu onaylamasından önce yaşanan kayıpları telafi etti.

Diğer önemli altcoinler ise küçük aktiviteler gösterdi ve girişleri 1 milyon doların altında kaldı. Ancak, Fantom ve XRP öne çıktı ve sırasıyla 1.4 milyon dolar ve 1.2 milyon dolarlık giriş kaydetti.

İLGİLİ HABERLER