İngiltere Kripto Paralara Sıkı Düzenleme Getirecek mi?

İngiltere’de yeni hükümet kuruldu ve kripto paraların geleceği merak konusu oldu. Hazine Bakanlığı Ekonomi Sekreteri ve Şehir Bakanı olarak atanan Tulip Siddiq, kripto paralara sıkı düzenleme getirmek istiyor. Siddiq, kripto varlıkların ortaya çıkardığı yeni risk ve fırsatlarla ilgilenmek için kapsamlı, hükümet boyutunda bir çerçeve oluşturulmasını savunuyor. Kripto paraların İşçi Partisi hükümetinin öncelikleri arasında nerede yer aldığı ise belirsiz.

İngiltere Başbakanı Keir Starmer, 4 Temmuz’da yapılan seçimlerde İşçi Partisi’nin ezici bir zafer kazanmasının ardından yeni hükümetin atamalarını yapmaya başladı. Milletvekili Tulip Siddiq’i Hazine Bakanlığı Ekonomi Sekreteri ve Şehir Bakanı olarak atadı. Bu görev, dijital varlıklar ve merkez bankası dijital paraları gibi konularda düzenleme politikalarından sorumlu kılıyor.

Siddiq, Muhafazakar Parti’nin iktidarda olduğu dönemde Muhalefet Şehir Bakanı ve Muhalefet Ekonomi Sekreteri olarak görev yapmıştı. Bu süreçte, kripto paraların daha sıkı kurallara tabi olması gerektiğini savunmuştu. 2023 Mayıs’ında New Statesman dergisinde yayımlanan bir makalesinde, Siddiq, İngiltere’deki milletvekillerinin ABD’nin örneğini takip ederek “kripto varlıkların ortaya çıkardığı yeni risk ve fırsatlarla ilgilenmek için kapsamlı, hükümet boyutunda bir çerçeve” oluşturmasını istemişti. Muhafazakar hükümetin kripto paralara yaklaşımını “Vahşi Batı” olarak nitelendirmiş ve sektörün düzenlenmesi ve dolandırıcılara karşı korunması çağrısında bulunmuştu.

“Siddiq, ‘İşçi Partisi, fintech şirketlerini İngiltere’ye çekmek ve kripto teknolojisinin ilerici potansiyelinden güvenli bir şekilde yararlanmak konusunda ciddi olacaktır. Ama sağcı liberteryenlerin argümanlarını reddetme ve sektörü düzgün bir şekilde düzenleme zamanı geldi’ dedi.”

Kripto paralar İşçi Partisi’nin önceliği mi?

2022 yılında, kendi kendini düzenleyen ticaret derneği CryptoUK, Siddiq’i Avam Kamarası’nda kripto paralar ve blokzincir hakkında konuşan ilk 10 milletvekilinden biri olarak değerlendirmişti. Finansal danışmanlık firması deVere Group’un CEO’su Nigel Green, ekonomi sekreterinin “İngiltere’yi tokenleştirilmiş varlıkların küresel merkezi haline getireceğini” iddia etmişti.

Kripto paraların İşçi Partisi hükümetinin öncelikleri arasında nerede yer aldığı belirsiz. Başbakan Starmer, İngiltere hükümetinin öncelikle Muhafazakar Parti’nin sığınmacıları Ruanda’ya sınır dışı etme politikasını iptal edeceğini duyurdu. Cointelegraph, Siddiq’e ulaştı ancak yayın saati itibarıyla yanıt alamadı.

“Hedge Fund Tyr Capital’in yatırım müdürü Edouard Hindi, ‘İşçi Partisi konut ve NHS’ye öncelik verecek. Web3 düzenleme altyapısının geliştirilmesi muhtemelen yeni hükümet İngiltere’nin yeni kripto politikasının ne olması gerektiğine karar verene kadar beklemeye alınacak’ dedi.”

İlgili: İngiltere Seçimleri Öncesinde, Büyük Partiler Kripto Paralar Hakkında Sessiz Kaldı

Seçimlerin ardından İşçi Partisi, 411 sandalye kazanarak 650 sandalyeli Avam Kamarası’nda ezici bir çoğunluk sağladı. Ancak, bazı kripto dostu İngiliz milletvekilleri, seçim ilanının ardından görevlerinden ayrıldılar.

İLGİLİ HABERLER