XRP Fiyatı İçin Yaz Aylarında Büyük Sürpriz Olabilir Mi?

XRP, uzun bir konsolidasyon sürecinin sonuna yaklaştığı iddia edilen bir dönemde 0,52 dolar civarında işlem görüyor. Bazı analistler, yaz aylarında fiyatın 0,7 dolara kadar yükselebileceğini tahmin ediyor. Diğerleri ise 0,27 dolara kadar düşebileceğini söylüyor

XRP, son haftalarda önemli bir fiyat artışı yaşamayan nadir kripto paralardan biri. Piyasa değeri 30 milyar dolar seviyesini aşmakta zorlanırken, fiyatı da 0,5 dolar civarında seyrediyor. Ancak bazı analistler, yakın gelecekte XRP için büyük kazançlar olabileceğini düşünüyor. Yaz aylarında fiyatın 0,7 dolara kadar yükselebileceğini öngörenler de var.

Ripple’ın XRP’si, son birkaç haftada önemli bir fiyat artışı yaşamayan az sayıdaki lider kripto paradan biri. Fiyatı 0,5 dolar civarında konsolide olurken, piyasa değeri de 30 milyar dolar seviyesini geçmekte zorlanıyor. Bazı analistler ise, yakın gelecekte XRP için önemli kazançlar olabileceğini düşünüyor. XRP’nin yıllık bazda ilerleyişine dikkat çeken DustyBC Crypto adlı içerik oluşturucu, fiyatın bu yaz 0,7 dolara kadar çıkabileceğini öne sürüyor. Blockchainedbb de katılıyor ve XRP’nin 700 günden fazla bir süredir konsolidasyon modunda olduğunu, bu sürecin sonunun yaklaşabileceğini iddia ediyor.

XRP Parlayacak mı Yoksa Çakılacak mı?

XRP’nin fiyatı hakkında spekülasyon yapan analistlerin hepsi iyimser değil. Jason A. Williams adlı bir kullanıcı, XRP’nin fiyatının bir sonraki boğa döngüsünde 0,27 dolara kadar düşebileceğini tahmin ediyor. Buna karşılık, Bitcoin (BTC) için 336.000 dolarlık ve Ethereum (ETH) için 12.000 dolarlık yeni rekor seviyeler bekliyor.

Geçmiş Tahminler

XRP’nin geleceği hakkında yorum yapan diğer analistler arasında JAVON MARKS ve EGRAG CRYPTO da var. İlki, XRP’nin birkaç aydır belirli bir direnç bölgesinde tutunduğunu, bunun da “gizli boğa sapması kurulumu” olarak tanımladığını söylüyor. Analist, 2017’de aynı modelin bir yıldan kısa bir sürede %63.000’lik bir artışa yol açtığını hatırlatıyor.

“XRP henüz kendine bir isim yapmadıysa, şimdi yapmak üzere olduğu gibi görünüyor,” diye ekliyor.

EGRAG CRYPTO ise, XRP için parlak bir gelecek hayal ediyor. Bunun nedeni olarak da düşük Göreceli Güç Endeksi (RSI) gösteriyor. Bu teknik analiz aracı, fiyat hareketlerinin hızını ve değişimini ölçer ve yatırımcılara kripto paranın aşırı alım veya aşırı satım durumunda olup olmadığını belirlemelerine yardımcı olur.

RSI, 0 ile 100 arasında değişir ve 70’in üzerindeki bir oran, XRP için bir düzeltmenin yakın olduğunu işaret eder. Veriler, RSI’nin 21 Mayıs’tan beri bu seviyeyi geçmediğini gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER