FBI ve İngiltere, Chen Zhi’ye Ait 15 Milyar Dolarlık Bitcoin Varlığına El Koydu

Chen Zhi ve Prince Group

ABD ve İngiltere yetkilileri, Kamboçya merkezli Prince Group’un lideri Chen Zhi’ye ait olduğu belirtilen 15 milyar dolarlık Bitcoin varlığına el koydu. Bu operasyon, siber suçlarla mücadelede önemli bir adım olarak kayıtlara geçti.

Çevrimiçi Dolandırıcılık Ağı

Chen Zhi’nin yönettiği iddia edilen ağ, zorla çalıştırılan binlerce kişiyi kapsıyor. Söz konusu dolandırıcılık faaliyetleri, romantik ilişkilere dayalı dolandırıcılıktan yatırım platformlarına kadar uzanıyor. Yetkililer, bu yapının uluslararası çapta ciddi zararlar verdiğini belirtti.

Operasyonun Önemi

FBI ve İngiliz makamlarının ortak çalışmasıyla gerçekleştirilen bu operasyon, dijital para birimleri üzerinden yürütülen suç faaliyetlerine karşı atılan kararlı bir adım olarak değerlendiriliyor. Ele geçirilen varlıklar, siber suçların finansal boyutunu gözler önüne seriyor.